2.jpg
Koroni.JPG
2.jpg

PELOPONNESOS


De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. 

SCROLL DOWN

PELOPONNESOS


De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. 

 

DE OMGEVING

De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Het reliëf is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa's. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat. De Peloponnesos bedraagt meer dan de helft van de totale oppervlakte van Nederland. Toch wonen er slechts één miljoen mensen. Het is een wonderschoon gebied met veel verschillende landschappen. Heel veel kust en veel lieve kleine dorpjes en een schat aan archeologische opgravingen .

 
 
Koroni.JPG

HET GEBIED ROND KAFOU


HET GEBIED ROND KAFOU


 

KAUFOU

Ons Huis ligt in het dorpje Kafou. 20 kilometer ten noorden van Koroni en 35 kilometer ten zuiden van Kalamata. De provincie Messinia is een groene provincie. Met veel Olijfbomen. Een prachtig gebied wat relatief groen is. Uitstekende mogelijkheden voor wandelingen.

Kafou is een klein dorpje 1,3 kilometer van zee verwijderd. Er staan ongeveer 15 huizen enkele ruines en een prachtig oud kerkje. Alle huizen liggen vrij en hebben vaak een prachtig uitzicht op zee en de bergen. Een aantal huizen zijn permanent bewoont . Het grootste deel zijn Grieken of buitenlanders die hun huis gebruiken voor de vakanties. Kafou heeft geen winkels. Daarvoor bevinden zich beneden op 2,5 km vanaf ons huis diverse winkels en supermarkten/ slager in Chrani. Evenals koffiehuizen en restaurantjes. Met goed betaalbare gerechten die ook zeer smakelijk zijn. Suggesties vindt u in het huis.
 

 
 

IN DE BUURT

Liefhebbers van de Griekse cultuur en historie kome volledig aan hun trekken. Ook de natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De enorme bergpartijen zijn overweldigend. Verder zijn er prachtige kustlijnen met verlaten baaien, en gemoedelijke vissersdorpjes. Een aantal bijzondere plaatsen zijn: Mykene, Olympia, Pylos, Methoni, Koroni, Mistras, Sparta.